Dirkzwager en KVSA bundelen ICT krachten

450

Onder de merknaam Catamaran ICT gaan Koninklijke Dirkzwager en KVSA de krachten bundelen op het gebied van ICT ontwikkeling. Beide bedrijven zijn actief in de wereld van scheepvaart en offshore informatie en services en beschikken over een aanzienlijke eigen ICT activiteit.

In de nieuwe aanpak gaan de bedrijven onder één noemer naar buiten treden en tegelijk hun vakkennis en capaciteit delen. Het eerste gezamenlijke project, Ship2Report 2.0, is in volle gang en wordt al deels uitgerold. Het Antwerpse Port+ is ook een partner bij dit project.

Ship2Report

Ship2Report is een innovatief informatie platform (web based) waarbinnen verschillende data bronnen aan elkaar gekoppeld worden om bedrijven in de maritiem/logistieke dienstverlening te voorzien van actuele en correcte informatie met betrekking tot de Dirkzwager en KVSA bundelen ICT krachtenscheepvaart. Het platform biedt ook de mogelijkheid om dienstverleners te koppelen aan andere partijen en overheden om zo de informatie waar zij dagelijks mee te maken hebben te kunnen stroomlijnen.

Koninklijke Dirkzwager

Koninklijke Dirkzwager is sinds 1872 werkzaam als onafhankelijke communicator in de scheepvaart. ‘Jaarlijks monitoren we ruim 200.000 scheepsreizen. Wij voorzien dagelijks ruim 800 organisaties in de maritieme sector van up-to-date informatie. We behoeden windparken, olie- en gasinstallaties en overige offshore objecten voor aanvaringen door middel van Offshore VTS, Pilotage en Remote Offshore Asset Monitoring. We zijn met onze maatwerk ICT projecten marktleider op het gebied van Haven Management Systemen in Nederland en we leveren webapplicaties en webservices om schip en mens optimaal op elkaar af te stemmen.’

KVSA

Koninklijke Verenigde Scheeps Agenturen (KVSA) van Halverhout & Zwart en Zurmühlen levert sinds 1876 diensten aan bedrijven in de maritieme sector. Naast de specialiteiten; scheepsagentschap, maritieme communicatie, applicaties en web diensten biedt KVSA ook stuwage en terminal diensten op de KVSA Felison terminal en de KVSA Felison Cruise terminal. State of the art faciliteiten, een strategische ligging en uitstekende services maken de terminals tot een aantrekkelijke aanlegplaats voor ferry’s en cruiseschepen. (Bron: Amports)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief