Directeur Havenbedrijf R’dam verdiende ruim half miljoen euro

596

Hans Smits verdiende vorig jaar als directeur van het Havenbedrijf Rotterdam ruim een half miljoen euro. Dat valt op te maken uit de vorige week gepubliceerde jaarrekening van het Havenbedrijf.

Smits had in 2013 een basissalaris van 354.760 euro. Boven het vaste basissalaris kunnen de directieleden een variabel inkomen  op de korte en lange termijn verdienen. Van Oldenbarneveltpenning voor Hans Smits (HbR Rotterdam)Het variabele inkomen korte termijn bedraagt maximaal 20% van het vaste inkomen en wordt toegekend indien is voldaan aan vooraf gestelde prestatiecriteria. Smits verdiende in 2013 een variabel inkomen korte termijn van 53.214 euro.

Bij het behalen van de lange termijn-doelstellingen wordt na vier jaar een bedrag uitgekeerd van maximaal 60% van het gemiddelde vaste jaarinkomen over de voorafgaande vier jaar (gemiddeld 15% per jaar). Dit jaar begon het havenbedrijf met het jaarlijks reserveren voor het variabel inkomen lange termijn voor de periode 2013 t/m 2016. In het laatste jaar wordt op basis van definitieve resultaten de totale benodigde reservering vastgesteld. Vanwege het vertrek van Smits werd voor hem geen bedrag gereserveerd. Dat gebeurde met 40.000 euro per persoon wel voor de directieleden Paul Smits en Ronald Paul. In totaal keerde het Havenbedrijf vorig jaar 242.310 euro uit aan variabel inkomen lange termijn.

De werkgeversbijdrage voor het pensioen van Smits in 2013 bedroegen 77.214 euro. Hij kreeg ook nog 14.979 voor overige emolumenten.

Commissarisen
Rutger van Slobbe verdiende als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Havenbedrijf Rotterdam vorig jaar 35.000 euro. De andere vier commissarissen, Robert Frohm, Timo Huges, Mel Kroon en Merel van Vroonhoven verdienden elk 30.000 euro per jaar.

De gemeente Rotterdam is voor 70% eigenaar van het Havenbedrijf, de Nederlandse Staat bezit de overige 30% van de aandelen. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam/Financiële Telegraaf)

Volg TotaalTrans op Twitter