Directe trein van Euromax terminal naar DeCeTe Duisburg

666

Duisburg is vanaf 11 maart rechtstreeks per trein verbonden met de Euromax Terminal Rotterdam op de Maasvlakte. De dagelijkse Betuwe Express tussen de inlandterminal DeCeTe Duisburg en de ECT Delta Terminal rijdt hiervoor driemaal per week door naar Euromax.

Transittijden tussen Rotterdam en het Roergebied worden hiermee nog scherper en betrouwbaarder. De Euromax Terminal behandelt onder meer de schepen van de Directe trein van Euromax terminal naar DeCeTe Duisburgrederijen Cosco, “K” Line, Yang Ming, Hanjin, China Shipping en United Arab Shipping Company.

Korte transittijden
Bedrijven in het Roergebied kunnen iedere maandag, woensdag en vrijdag vroeg in de ochtend beschikken over de containers die in de middag ervoor met de Betuwe Express zijn vertrokken vanaf de Euromax Terminal. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag is de trein vanuit Duisburg vervolgens weer terug op de Euromax. Alle overige werkdagen verbindt de Betuwe Express DeCeTe Duisburg met de ECT Delta Terminal en vice versa. De terminals op de Maasvlakte zijn bovendien dagelijks met DeCeTe Duisburg verbonden via de binnenvaart.

European Gateway Services
De nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen de Euromax Terminal en DeCeTe Duisburg is onderdeel van de steeds uitgebreidere dienstverlening van European Gateway Services aan rederijen, logistieke dienstverleners en verladers. Het netwerk van European Gateway Services omvat inmiddels circa twintig inlandterminals die via hoogfrequente spoor- en binnenvaartdiensten zijn verbonden met de Rotterdamse haven. (Bron: ECT)

Volg TotaalTrans op Twitter