Dinsdag honderden kilometers file vanwege harde wind

738

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dinsdag, ondanks de Herfstvakantie, veel drukte op de wegen. De weersdiensten verwachten naast veel regen ook harde wind uit het zuidwesten. Een uitloop van orkaan Gonzola trekt mogelijk over Nederland.

KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer in het zuidenDe weersomstandigheden zijn daarom dusdanig bar en boos dat voorzichtigheid geboden is. Vooral vrachtwagenchauffeurs, automobilisten met een aanhanger achter de auto en motorrijders moeten extra alert zijn. Vooral wanneer de vrachtwagens leeg zijn is het oppassen geblazen.

Dit alles in combinatie met veel neerslag gaat er voor zorgen dat we een pittige spits krijgen. Dit geldt dan met name voor de avondspits.

Honderden kilometers

Tijdens de ochtendspits verwachten we bijna 250 kilometer file, in de middag kan de totale filelengte oplopen richting de 300 kilometer. De zware windstoten houden aan tot woensdagochtend. Of ook het verkeer er woensdag tijdens de ochtendspits hinder van ondervindt is niet te zeggen.

Veerdiensten

Veerdiensten van en naar de Waddeneilanden varen alleen nog maar met gewone veerboten. Er zijn twee extra veerdiensten ingelast. De sneldienst naar Vlieland is maandag al stilgelegd.

Weermodellen

Het Amerikaanse weermodel is vrij woest en komt met volle storm voor vooral de Zuid-Hollandse kustregio (10BFT). Het Europese weermodel is minder woest, komt in De Bilt met windstoten tot 70-80 kilometer per uur en aan de kust richting de 100 kilometer per uur. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanaf dinsdagochtend 09:30 uur. Ook voor een deel van de woensdag geldt code geel. (Bron: VID)

Bekijk de laatste fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief