Dieseldieven actief in binnen- en buitenland

376

TLN adviseert transportbedrijven maatregelen te nemen in het kader van brandstofbeveiliging en te voorkomen dat diesel uit de tank wordt overgeheveld. Volgens TLN vinden in Nederland diefstallen plaats in diverse regio’s waaronder Rotterdam, Noord-Brabant (waaronder omgeving Den Bosch en Veghel) en Noord-Limburg. In het buitenland vinden de diefstallen plaats in met name België, Frankrijk en Duitsland. Het gaat om grote hoeveelheden diesel en hoge schadebedragen.

Dieseldieven actief in binnen- en buitenland ‘Het onderweg veilig parkeren van voertuigen is cruciaal, maar ook het veilig parkeren op het eigen bedrijfsterrein is van groot belang. Zorg voor een goed beveiligd en afgesloten bedrijfsterrein.’

‘Diesel op’
Er is ook een melding binnengekomen over vrachtautochauffeurs die benaderd worden door mannen in een Duits gekentekend bestelbusje, zonder naam erop. Deze dwingen de chauffeurs te stoppen en hangen dan een zielig verhaal op dat ze diesel nodig hebben omdat hun baas geen geld meer heeft. Ze hebben jerrycans bij zich. Het is dus min of meer gedwongen vrijwillig. Volgens melder zijn het mensen die werken bij rondreizende circussen. Locaties in dit kader zijn omgeving Utrecht en traject A28.

Een aantal locaties die gemeld zijn:

  • In de nacht van 3 op 4 juli jl. op deAire de Sainte Maure de Touraine, aan de A10 in Frankrijk richting Bordeaux
  • In de nacht van 14 op 15 juli jl. op een parkeerplaats aan de A20 bij Limoges in Frankrijk.
  • Franse Limousin parking Perpezac
  • Langs A-39; Aire de Jura; 39140 Arlay
  • A-31 parkeerplaats t.h.v. Toul (F)
  • Parking in de Ruhrpot in Duitsland

TLN raadt aan altijd aangifte te doen bij de politie en stuur het proces-verbaal door naar Transport en Logisitiek Nederland via het emailadres: lokettransportcriminaliteit@tln.nl of via hminderman@tln.nl.
‘Uw melding wordt dan doorgestuurd naar het Loket Transportcriminaliteit van het Openbaar Ministerie en Landelijke Eenheid (het voormalige KLPD). Het sturen van uw aangifte zorgt er voor dat de omvang van deze diefstallen inzichtelijk wordt gemaakt.

twitter