Dieseldief van de wal in de sloot

426

Na een zoekactie op een bouwterrein aan de Van Ruysbroekstraat heeft een politiehond een verdachte van diefstal van diesel aangetroffen. De 18-jarige Roemeen had zich verstopt in een sloot.

Politie vindt gestolen auto in vrachtwagenEen getuige had rond 01.00 uur gezien dat drie mannen in een bestelauto bij de bouwplaats waren gestopt en met jerrycans het terrein op liepen. De gewaarschuwde politie vond op de bouwplaats een aantal jerrycans, die waren gevuld met diesel uit een graafmachine op het terrein. Met een speurhond werd gezocht naar de verdachten.

Sloot
De hond volgde een spoor dat naar een sloot leidde en sprong in het water. Na een stukje zwemmen, trof de politiehond een verdachte aan, die zich had verstopt onder een boom. Omdat de man wild om zich heen begon te slaan, werd hij gebeten door de hond. Hij is voor behandeling aan de bijtwond en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Een politiehelikopter heeft meegezocht naar de andere verdachten, maar er is niemand meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

twitter