DHL zet drone in voor pakketjes naar Duits Waddeneiland Juist

732

DHL zet drone in voor pakketjes naar Duits Waddeneiland JuistDHL is een proef begonnen met het vervoer van pakketjes per drone naar het Duitse Waddeneiland Juist. Binnenkort worden medicijnen en andere dringend benodigde goederen geleverd worden door de DHL Parcelkopter.

DHL zet drone in voor pakketjes naar Duits Waddeneiland JuistVolgens DHL is het is voor het eerst dat een drone daadwerkelijk wordt ingezet om buiten het gezichtsveld van een piloot dergelijk transport uit te voeren. ‘Het is een belangrijke volgende fase van het onderzoeksproject met de Parcelkopter dat van start ging in december 2013.’

Eerste levering

De technische innovaties aan deze nieuwe generatie DHL Parcelkopters omvatten uitgebreidere vluchtduur en bereik; de vluchtroute naar het eiland Juist is ongeveer twaalf kilometer. De vlucht verloopt volledig automatisch, zonder tussenkomst van een piloot. Uit oogpunt van veiligheid wordt de DHL Parcelkopter wel gedurende de gehele vlucht gevolgd door een mobiel grondstation in Norddeich. Mocht het nodig zijn dan kan er zo direct handmatig worden ingegrepen. Het grondstation houdt ook contact met de luchtverkeersleiders. (Bron: DHL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief