DHL preferred supplier voor Kimberly-Clark

715

UTRECHT – DHL is sinds kort de preferred supplier voor Kimberly-Clark Professional. Centraal in de nieuwe samenwerking staan gezamenlijke initiatieven op het vlak van kwaliteitszorg en duurzaamheid. Verder richt de samenwerking zich op proactieve customer service richting ontvangers, korte transittijden en marktconforme tarieven.

Macintosh in zee met DHLGoede en tijdige informatie naar zowel verzender als ontvanger over het verloop van vervoersstromen wordt steeds belangrijker in logistieke processen. De customer service-inspanningen die DHL op dit vlak gaat leveren, geven Kimberly-Clark en zeker ook zijn klanten meer grip op de supply chain van de health and safety producten die het hier betreft. De cut off en transittijden sluiten bovendien goed aan op de eisen en verwachtingen die zowel leverancier als eindgebruiker hebben.

Optimalisatie

Naast deze basisvereisten gaan DHL en Kimberly-Clark bovendien bezien hoe het logistieke proces verder geoptimaliseerd kan worden. Daarbij kan DHL gebruik maken van een scala aan kwaliteitsinitiatieven die het bedrijf speciaal heeft ontwikkeld om vervoersstromen te optimaliseren. Deze instrumenten komen voort uit het wereldwijde, op six sigma gebaseerde kwaliteitszorg programma van DHL, genaamd First Choice.

Duurzaamheid

Naast de kwaliteit komen deze initiatieven ook de duurzaamheid van de vervoersstromen ten goede. Duurzaamheid is voor zowel Kimberly-Clark als DHL een belangrijk speerpunt. Beide ondernemingen hebben het vastgelegd in hun missie; Kimberly-Clark met zijn filosofie ‘Reduce Today, Respect Tomorrow’ en DHL met zijn GoGreen programma. Zo zet DHL voertuigen in die tot de schoonste in hun soort behoren, waaronder vrachtwagens met motoren die voldoen aan de Euro 6-norm en zogenaamde ecocombi’s. (Bron: DHL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief