DHL plaatst Parcelstations op Rotterdamse metrostations

792

ROTTERDAM – DHL heeft onlangs op de Rotterdamse metrostations Beurs en Rotterdam Centraal zogenaamde Parcelstations geplaatst. Bij deze pakketkluizen kunnen consumenten hun pakketjes afhalen of afleveren.

DHL plaatst Parcelstations op Rotterdamse metrostationsDe pakketkluizen op metrostations Beurs en Rotterdam Centraal, bestaan uit een aantal kluisjes in verschillende formaten waar klanten hun online bestelde artikelen kunnen ophalen. Wanneer zij kiezen voor aflevering in een van de pakketkluizen op de metrostations, ontvangen zij per sms een code waarmee ze de kluis kunnen openen.

Verzenden

Het Parcelstation kan ook gebruikt worden voor het verzenden van pakketten. Een consument bereidt een zending thuis via zijn computer voor. Door op het Parcelstation het thuis geprinte etiket te scannen krijgt men toegang tot een van de kluisjes. Het pakket wordt vervolgens door DHL opgehaald en bij de ontvanger bezorgd. Als de webwinkel de optie toelaat kan het Parcelstation zo ook gebruikt worden voor het retourneren van aankopen.

Uitbreiding

Bij onze oosterburen staan inmiddels al meer dan 3.000 Parcelstations. Het is daar een zeer populaire aflever- en verzendoptie. De Parcelstations in Rotterdam maken deel uit van een twintigtal Parcelstations die DHL momenteel plaatst in Nederland. De komende periode onderzoeken DHL en RET op welke andere metrostations nog meer Parcelstations geplaatst kunnen worden. (Bron: DHL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief