DHL Parcel opent nieuw hoofdkantoor in Utrecht

794

UTRECHT – Wethouder Kreijkamp van Utrecht heeft donderdag samen met CEO Wouter van Benten het nieuwe hoofdkantoor van DHL Parcel Benelux geopend. Vanuit het kantoor, gelegen op bedrijventerrein Lage Weide langs de A2, zullen de activiteiten op het vlak van zowel e-commerce alsook zakelijke pakket- en palletzendingen worden gecoördineerd. In het gebouw zijn directie en zo’n 280 medewerkers van centrale en ondersteunende diensten gehuisvest. Het gebouw draagt de naam Parcel House.

DHL Parcel opent nieuw hoofdkantoor in UtrechtBij de opening bracht wethouder Kreijkamp de historische band van het bedrijf met Utrecht in herinnering, daarmee doelende op het feit dat DHL Parcel uit het voormalige Van Gend & Loos voortkomt: ‘Van Gend & Loos opende in 1826 in Utrecht een van de eerste kantoren buiten Antwerpen waar het in 1796 werd opgericht. Tussen 1960 en 1986 was het hoofdkantoor van Van Gend & Loos gevestigd aan de Catharijnesingel.’

Mercedes-Benz

Wouter van Benten wees in zijn openingstoespraak op de centrale ligging en uitstekende werkomstandigheden die het kantoor biedt. Ooit neergezet als het hoofdkantoor van Mercedes-Benz heeft het met de komst van DHL een gedaanteverandering ondergaan, niet alleen in uiterlijk, maar ook in indeling en inrichting. Het kantoor heeft veel flexplekken en ook veel vergaderfaciliteiten. Wouter van Benten: ‘De moderne uitstraling van dit kantoor past bij onze rol als dé vervoerder voor e-commerce. Het is een van de vele investeringen die we doen en die bijdraagt aan onze ambitie om de beste en meest innovatieve pakketbezorger van de Benelux te zijn.’

Parcelstation

Die innovatieve uitstraling wordt onder meer geïllustreerd door de aanwezigheid bij de ingang van een Parcelstation, de pakketkluisjes waar consumenten middels een pincode hun pakket kunnen afhalen of afleveren. Handig ook voor alle andere werkenden op en rond bedrijventerrein Lage Weide.

DHL Parcel werd begin 2014 opgericht met het oog op de snel groeiende e-commerce-markt. In Nederland en België ontstond daarmee het nieuwe DHL Parcel Benelux, met ruim 6.000 medewerkers waarvan ruim 5.000 in Nederland.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief