DHL fietskoerier ook in Almere

643

Burgemeester Annemarie Jorritsma opende dinsdag 18 maart de fietsroute van DHL Express in Almere. Op het Ondernemersplein in het stadhuis nam Jorritsma een zending in ontvangst uit handen van DHL fietskoerier Arne Melse.

Het stadhuis ligt middenin het gebied waar DHL pakketten met de fiets levert. De infrastructuur van Almere gecombineerd met de groei in het aantal pakketzendingen DHL fietskoerier ook in Almeremaken Almere volgens DHL uitermate geschikt voor bezorging per fiets. DHL zet hiervoor de parcycle in, een moderne variant van de bakfiets.

Minder CO2
De parcycle in Almere draagt bij aan de doelstelling die DHL heeft om in 2020 tot dertig procent minder CO2 uit te stoten. Met iedere fiets die DHL inzet wordt een bestelwagen uitgespaard. Almere behoort hiermee tot de eerste twintig steden in Nederland waar inmiddels 33 fietsroutes worden gereden. Ook buiten de landsgrenzen wordt de DHL parcycle, een Nederlandse uitvinding, ingezet. Wie door de binnensteden van Athene, Leeds, York, Milaan, Wenen en Luxemburg loopt, komt ook de DHL fietskoerier tegen.

Elektrisch
De parcycle in Almere heeft bovendien een bijzonder Europees tintje. Het is een zogenaamde e-Parcycle die elektrisch aangedreven wordt. In Almere zijn de aflevergebieden compact maar liggen relatief ver uit elkaar. Zo rijdt de parcycle in het Centrum, Waterwijk, Stedenwijk, Kruidenwijk, Muziekwijk, Danswijk en de Filmwijk. Met de elektrisch aangedreven fiets kan de koerier deze afstanden efficiënt afleggen gebruikmakend van het uitgebreide fietsnetwerk van Almere. De Almeerse e-parcycle is onderdeel van een Europese proef van de European Cycling Federation om vervoer per fiets te promoten. De e-parcycle uit Almere dient als Europees voorbeeld hoe stadsdistributie slimmer kan. (Bron: DHL)

Volg TotaalTrans op Twitter