DHL Express verhoogt prijzen volgend jaar met 3,9%

924

SCHIPHOL – DHL Express, de internationale expresvervoerder, heeft vandaag wereldwijd een algemene gemiddelde prijsstijging aangekondigd die ingaat op 1 januari 2016. In Nederland zal de gemiddelde prijsstijging 3,9% bedragen voor alle expresproducten.

Macintosh in zee met DHL‘Onze jaarlijkse prijsstijging stelt ons in staat om te blijven investeren in ons internationale Time Definite netwerk en de kwaliteit van onze service hoog te houden’, zegt CEO Ken Allen van DHL Express. ‘De grootste investeringen die we in 2015 hebben aangekondigd zijn nieuwe hubs in Brussel en Singapore, en een uitbreiding van de hub in Cincinnati die geldt als draaischijf voor de VS. Ook blijven we investeren in het Midden-Oosten en Afrika waar ons netwerk onovertroffen is. We voegen vrachtvliegtuigen toe specifiek om de verbindingen tussen continenten verder te verstevigen. Zeker zo belangrijk zijn onze aanzienlijke investeringen in onze medewerkers met ons Certified International Specialist-programma gericht op het bewerkstelligen van een waanzinnig klantgerichte cultuur bij DHL. Al deze maatregelen zijn erop gericht onze klanten succesvol te verbinden met hun internationale partners.’

Nederland

Over specifieke investeringen in Nederland zegt Michiel Greeven, Managing Director van DHL Express in Nederland, het volgende: ‘In Nederland hebben we dit jaar het grootste investeringsprogramma aangekondigd sinds we ons veertig jaar geleden hier vestigden. In de komende tijd wordt 45 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het netwerk. In totaal zullen zeven nieuwe vestigingen worden gebouwd. Drie bestaande vestigingen zijn vernieuwd en uitgebreid. Met die uitbreiding worden tevens innovaties geïntroduceerd, worden processen efficiënter en productiemiddelen duurzamer gemaakt’.