DHL brengt panda’s Hao Hao en Xing Hui van China naar België

485

DHL heeft meegeholpen aan de verhuizing van twee reuzenpanda’s over een afstand van 8.000 kilometer van Chengdu in China naar Brugelette in België. Het vrouwtje, Hao Hao, en het mannetje, Xing Hui, beide vier jaar oud, werden zondag afgeleverd bij hun nieuwe verblijfplaats in dierenpark Pairi Daiza in het Belgische Brugelette.

Hao Hao en Xing Hui’s reis begon in het China Conservation & Research Center for the Giant Panda in het Chinese Chengdu op 22 februari, en eindigde een dag later met de DHL brengt panda’s Hao Hao en Xing Hui van China naar Belgiëaflevering aan een speciaal gebouwde Chinese tuin in het Belgische dierenpark Pairi Daiza. De twee VIPs – of Very Important Pandas – werden van China naar België gevlogen met een DHL Boeing 767-vrachtvliegtuig, onder begeleiding van twee dierenverzorgers, een dierenarts en een voorraad van 100 kilogram bamboe. Op  de luchthaven van Brussel begonnen ze aan hun één uur durende reis met een DHL-vrachtwagen naar Pairi Daiza .

Vijftien jaar
De panda’s blijven vijftien jaar in Pairi Daiza, een 22 hectaren groot dierenpark waar meer dan 5.000 dieren verblijven. Met de steun van de universiteit van Gent werd een speciaal voortplantings- en onderzoeksprogramma voor hen ontworpen, om het uitsterven van deze bedreigde diersoort te helpen afwenden. (Bron: DHL/Foto: Belgische regering)

Volg TotaalTrans op Twitter