DHL breidt Same Day wagenpark voor spoedbestellingen uit

895

DHL Express het wagenpark van zijn Same Day service onlangs uitgebreid met vijftien nieuwe Opel Combo’s. Het gaat om een investering van 225 duizend euro in zogenaamde lengte 1 en lengte 2 modellen, waar respectievelijk een en twee pallets achter elkaar in passen.

De Combo’s zijn deels ter vervanging van grotere bussen en hebben een energiezuinige 1.3 eco-motor waardoor ze minder CO2 uitstoten en kosten besparen. Michiel Greeven, Managing Director DHL Express Nederland: ‘Deze investering stelt ons in staat om deze internationale spoedservice binnen het expresvervoer op een DHL breidt Same Day wagenpark voor spoedservice uitduurzame manier aan te kunnen bieden’.

De bestelwagens zijn bestemd voor de zogenaamde Sprintline service waarmee Same Day spoedritten binnen Nederland en Europa onderneemt. De verste afstanden zijn Oekraïne en Spanje, waarbij altijd met twee chauffeurs wordt gereden. Same Day werkt met eigen chauffeurs.

De Opel Combo’s werden afgeleverd in Utrecht waar Same Day zijn control tower heeft, van waaruit de internationale zendingen worden gecoördineerd. Vanaf die plek organiseert Same Day al het bijzondere expresvervoer dat zeer speciale aandacht of extreme spoed behoeft. Naast Sprintline over de weg, biedt Same Day ook Jetline (mee met de eerste lijnvlucht) en Secureline, waarbij een koerier op het vliegtuig stapt, de on board courier, om de zending zo snel mogelijk persoonlijk af te leveren. (Bron: DHL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief