DHL bouwt voor 114 miljoen nieuwe hub op Brussels Airport

593

SCHIPHOL – DHL investeert 114 miljoen euro in de bouw van een nieuwe, ultramoderne hub op Brussels Airport. Deze uitbreiding is ook van groot belang voor Nederlandse klanten, aangezien zendingen van en voor klanten uit het zuiden van Nederland via de hub in Brussel worden verwerkt.

DHL bouwt voor 114 miljoen nieuwe hub op Brussels AirportDe totale oppervlakte van de geplande hub is 36.500 m², bestaande uit een nieuw sorteercentrum van 31.500 m² en een modern kantoorcomplex van 5.000 m².

39.500 per uur

De investering in deze Brusselse hub verdrievoudigt de capaciteit van 12.000 tot 39.500 verzendingen per uur, dankzij de modernisering van de gebruikte sorteertechnieken. Dit zorgt ervoor dat DHL in de toekomst tegemoet kan komen aan de verwachte groei in internationale express verzendingen.

De nieuwe hub biedt 200 nieuwe banen tegen 2020. Door een verhoging van de verzendingscapaciteit en snelheid, en een verdere verbetering van de kwaliteit, speelt deze investering bovendien een cruciale rol in het behouden en ontwikkelen van de Belgische handelsconnecties en exportmogelijkheden: Belgische en Zuid-Nederlandse bedrijven kunnen nog meer pakketten, nog sneller naar het buitenland exporteren.

Regionaal

De oorspronkelijke hub in Brussel werd in 1985 opgericht als regionale hub. De laatste vijf jaar kende Brussel een stabiele tweecijferige groei in volumes. Deze constante groei alsook zijn centrale positie binnen Europa zorgen ervoor dat de hub in Brussel steeds meer gebruikt wordt als internationale en transitiehub, waardoor de huidige hub bijna aan 100% van zijn capaciteit werkt. DHL besliste om in een nieuwe hub te investeren omwille van de logistieke behoeftes die resulteerden uit deze constante groei van Brussel over de laatste jaren, alsook de beschikbaarheid van gekwalificeerde en competente werknemers in deze regio.

Sneller

Volgens managing director DHL Aviation Koen Gouweloose staat de nieuwe hub garant voor een nog snellere service van een nog hogere kwaliteit. ‘Deze nieuwe hub verbindt Belgische en andere Europese bedrijven met achttien intra-Europese bestemmingen en enkele belangrijke intercontinentale bestemmingen in Amerika, China en Afrika. Daarnaast verzorgt DHL ook 64 rechtstreekse wegverbindingen met alle belangrijkste Europese bestemmingen.’ (Bron: DHL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief