DHL biedt exportkennis aan via webinars

553

DHL is deze maand begonnen met een serie van vier internet-seminars over export. Deze zogenaamde webinars zijn gericht op het MKB en voorzien in de noodzakelijke kennis om als bedrijf succesvol te kunnen exporteren. De eerste twee webinars trokken al 200 deelnemers.

De webinars worden live gegeven door ervaren docenten en bieden deelnemers de mogelijkheid tot interactie met docent en medecursisten. Het eerste webinar ‘Exporteren doe je zo’ brengt algemene kennis bij over exporteren en behandelt veel voorkomende valkuilen en risico’s, maar schets vooral waar kansen en DHL fietskoerier ook in Almeremogelijkheden liggen. Het tweede webinar onder de titel ‘Incoterms in vogelvlucht’ behandelt essentiële kennis om veilig internationaal handel te kunnen drijven. De volgende webinars behandelen betalingsrisico’s en en douanezaken.

Ook in classroom variant
Kennis over exporteren wordt ook aangeboden in de vorm van een traditionele classroom variant. Op 4 en 5 juni verzorgt Hoogleraar Rien Segers speciale DHL Ontbijtsessies op de Regionale Week van de Ondernemer in Groningen. Op 25 en 26 juni volgen er DHL Ontbijtsessies in Enschede. Deze keer onder leiding van Klaas Knies, schrijver van het gelijknamige boek Exporteren doe je zo. 
Het tweede webinar,over incoterms, krijgt op verzoek van de deelnemers ook een classrooom-variant en wel op 24 juni in Arnhem.

Betalingsrisico’s en douanezaken
De webinar-varianten van Exporteren doe je zo en Incoterms kunnen alleen nog worden teruggeluisterd. Aanmelden kan nog wel voor de live internetversies van Betalingsrisico’s in een notendop (12 juni) en Douanezaken nemen geen keer (18 september).

Klaas Knies die het webinar over betalingsrisico’s verzorgt, zegt hierover: ‘Elke order is een gift, totdat die betaald is’. Met 30 jaar exportervaring weet hij dat exporteurs de betalingsrisico’s van exporteren onderschatten. Tijdens het webinar doet hij praktische richtlijnen en tips aan de hand om die risico’s te verkleinen.

De webinars zijn terug te luisteren via  www.dhleasydesk.nl. Het betreft hier de integrale versies van de webinars.
Onderstaand data voor de komende webinars en de classroom varianten;

4 en 5 juni – Classroom workshop Exporteren – Groningen
12 juni – Webinar Betalingsrisico’s – via internet
24 juni – Classroom workshop Incoterms – Arnhem
25 en 26 juni – Classroom workshop Exporteren – Enschede
18 september – Classroom workshop Douanezaken – Via internet

Meer informatie  via www.dhleasydesk.nl.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief