DGSPortal helpt bij voorbereiden vervoer gevaarlijke stoffen

521

Bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen kunnen het vervoer van gevaarlijke stoffen voortaan eenvoudig voorbereiden met de ‘Dangerous Goods Support Portal’. De portal is een initiatief van Beurtvaartadres, EVO en TLN.

De DGSPortal is een hulpmiddel voor de dagelijkse aansturing van inkopers, planners, laders of chauffeurs bij het voorbereiden van het vervoer van gevaarlijke stoffen. De portal geeft inzicht in de juiste toepassing van de ADR-wetgeving en maakt complexe ADR-zaken inzichtelijk, zoals etikettering, verpakkingsinstructies, de juiste tekst op het vervoersdocument en het wel of niet toepassen van vrijstellingen.

DGSPortal helpt bij voorbereiden vervoer gevaarlijke stoffenVerrijken

Bedrijven blijken juist deze informatie over het vervoer van gevaarlijke stoffen veelvuldig op te zoeken in de ADR-apps die Beurtvaartadres eerder lanceerde. De DGSPortal is dan ook mede ontstaan vanuit de reacties op deze apps. Op de DGSPortal kunnen organisaties de ADR-gegevens verrijken met bedrijfseigen gegevens, zodat deze bedrijfsbreed duidelijk zijn. Dit stimuleert het correct hanteren van de regelgeving over het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Beurtvaartadres faciliteert de logistieke keten namens de ondernemersverenigingen in de logistiek: EVO, TLN en het Binnenvaartbureau. De DGSPortal is voortgekomen uit een samenwerking met EVO en TLN, die hun veiligheidsexpertise en inhoudelijke kennis hiervoor beschikbaar stelden.

Van papier naar digitaal

Beurtvaartadres geeft niet alleen met de nieuwe DGSPortal gehoor aan de roep uit het bedrijfsleven om digitalisering van informatie. Beurtvaartadres werkt momenteel ook aan de ontwikkeling van TransFollow voor de digitalisering van de papieren vrachtbrief, waar uiteindelijk de hele logistieke keten van moet gaan profiteren. Daarnaast blijft Beurtvaartadres ook voor specifieke branches of kennisgebieden digitale oplossingen bedenken. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief