DFDS zet extra schip in op route Rotterdam – Immingham

822

ROTTERDAM DFDS breidt per 3 oktober haar vloot uit door het toevoegen van een vierde schip op de route Rotterdam – Immingham. Deze route is een van de twee drukke vrachtroutes tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe schip, de mv Friedrich Russ, biedt plaats aan 110 trailers en 112 chauffeurs.

dfdsOndanks de Brexit blijft volgens DFDS de vraag naar transport stijgen. ‘Met de inzet van vier schepen kunnen wij onze klanten dagelijks twee afvaarten van maandag tot en met zaterdag aanbieden én een extra vertrek op zondag’, vertelt Mikael Mortensen, Route Director Netherlands. ‘Het verhogen van de frequentie en de capaciteit is een enorme verbetering voor de export en forwarding industrie in Nederland, Duitsland en andere landen.’
‘Daarnaast profiteren onze klanten van een kleine aanpassing van de vertrektijden. In de middag vertrekken we om 15.00 uur uit Rotterdam in plaats van 14.00 uur en in de avonden vertrekken we om 20.45 uur in plaats van 20.00 uur. Dit betekent dat onze klanten later kunnen arriveren op onze terminal en daardoor hun trailers efficiënter in kunnen zetten’, aldus Mortensen.

Diverse routes
De vier schepen op de route Rotterdam – Immingham, Anglia Seaways, Corona Seaways, Fiona Seaways en Friedrich Russ, zijn gezamenlijk goed voor dertien afvaarten per week. Op de tweede route, Rotterdam – Felixstowe, biedt DFDS wekelijks zestien afvaarten. Naast scheepvaartactiviteiten heeft DFDS grote Europese logistieke activiteiten in Rotterdam.