DFDS Seaways vervoert chassis Scania-trucks naar Engeland

465

DFDS Seaways heeft een nieuw contract met Scania getekend voor het vervoer van vrachtwagenchassis op de route Rotterdam – Felixstowe. Het contract gaat in op 1 april en heeft een waarde van 800.000 euro in 2014.

Na maanden van intensieve voorbereidingen is DFDS Seaways erin geslaagd een tweejarig contract met de Zweedse vrachtwagenfabrikant Scania te sluiten voor het vervoer van chassis die worden geproduceerd in Scania’s grootste fabriek, gevestigd in Zwolle. Wekelijks zullen er circa 75 chassis worden verscheept naar Felixstowe voor gebruik in Groot-Brittannië en Ierland. DFDS Seaways breidt samenwerking met Scania uitHet nieuwe contract is een aanvulling op het al bestaande transport van chassis op de vrachtroutes van Rotterdam naar Felixstowe en Immingham. Gezamenlijk zullen jaarlijks circa 10.000 units via de twee routes worden verscheept.

Uitbreiding
Het contract is een uitbreiding van de bestaande samenwerking met Scania. DFDS Seaways vervoert al bus- en vrachtwagenchassis voor Scania op de routes tussen Göteborg en Immingham en Göteborg en Gent. ‘Wij zijn zeer verheugd over deze nieuwe samenwerking’, bvertelt Rob Olbertz als Route Directeur voor onder meer de Rotterdam-Felixstowe service die dagelijks in beide richtingen drie afvaarten verzorgt. ‘Het bewijst eens te meer dat onze klanten de betrouwbaarheid en het prestatieniveau van DFDS Seaways als zeer goed waarderen.’

Over DFDS
DFDS verzorgt scheepvaart en logistiek transport in Europa met een jaarlijkse omzet van EUR 1,6 miljard. DFDS biedt scheepvaart, terminal services, transport en logistieke oplossingen aan meer dan 8.000 vrachtklanten. Daarnaast kiezen jaarlijks meer dan 5 miljoen passagiers voor een veilige overtocht met één van onze ferryschepen. DFDS is opgericht in 1866 en heeft meer dan 6000 medewerkers verspreid over 20 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ OMX Kopenhagen. In Nederland biedt DFDS Seaways een dagelijkse ferry cruise vanuit IJmuiden naar Newcastle. Vanuit Rotterdam zijn er dagelijkse vrachtverschepingen naar Felixstowe en Immingham. (Bron: DFDS)

Volg TotaalTrans op Twitter