DFDS maakt meer winst

636

KOPENHAGEN – DFDS heeft in het derde kwartaal zestien procent meer winst gemaakt. De winst steeg van 323 miljoen Deense kronen naar 375 miljoen kronen. De omzet steeg met zeven procent van 3,33 miljard tot 3,57 miljard kronen.

Gewonden bij brand in hut op DFDS cruise ferry King SeawaysEen stijgend aantal passagiers en meer vracht zorgden voor de winststijging. Volgens CEO Niels Smedegaard groeide het passagiersvervoer boven verwachting, het vervoer van vracht zat in lijn met de verwachtingen voor dit jaar. ‘De groei in Europa is nog matig, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, onze belangrijkste markt’

Sancties

In juni van dit jaar begon DFDS een nieuw vrachtdienst van het Duitse Travemünde naar Klaipeda in Litouwen. Op 22 augustus werd de dienst echter al weer gestaakt. De sancties van de EU en Rusland over en weer hadden teveel invloed op de hoeveelheid vracht. Deze verminderde in rap tempo.

Logistiek

Een van de strategische doelen van DFDS is het uitbreiden van het logistieke netwerk. Daarvoor nam DFDS in juli van dit jaar de Quayside Group uit Grimsby over. Deze logistiek dienstverlener vervoert gekoelde en bevroren zeevis en schaal- en schelpdieren. Quayside maakt een omzet van 212 miljoen kronen en heeft 260 medewerkers. (Bron: DFDS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief