DFDS app voor chauffeurs op vrachtterminals

759
De vrachtterminal van DFDS in Vlaardingen. (Foto DFDS)

VLAARDINGEN DFDS komt met een app voor vrachtwagenchauffeurs. Met deze app kan de bestuurder zien of een trailer gereed is om te worden opgehaald wanneer het schip aankomt of vertrekt, of wanneer het is vertraagd.

DFDS exploiteert vrachtschepen tussen vrachtterminals in heel Europa waarbij altijd een chauffeur nodig is om trucks en trailers van en naar de terminals te brengen. ‘Daarom hebben we besloten een app te ontwikkelen die het leven van chauffeurs makkelijker maakt’, aldus Ralph Bosveld, operations director van de DFDS terminal Vlaardingen. ‘De chauffeur kan ook controleren of er een boeking voor de trailer is en kan via de app hulp krijgen om de juiste terminal te vinden. Dit houdt in dat de chauffeur zijn dag en werk beter kan plannen. Het stelt hem ook in staat zijn tijd beter te benutten, onder meer door een verkorte wachttijd. Dit is een stap in de richting van digitalisering van onze diensten, dat op volle snelheid wordt voortgezet. Het doel is om onze diensten voortdurend te verbeteren om het de chauffeurs gemakkelijker te maken en efficiënter te werken voor onze klanten.

DFDS is de eerste in de branche die een vrachtterminal-app ontwikkelt en aanbiedt voor chauffeurs. De app DFDS Freight Terminals kan worden gedownload in de App Store en Google Play.