Deutsche Bahn kan opdracht van twintig miljard mislopen

484

Indien Rusland zwaardere sancties krijgt opgelegd vanwege de crisis in de Oekraïne, kan dat Deutsche Bahn twintig miljard euro kosten. Dat meldt het Duitse Handelsblatt.

Deutsche Bahn kan Russische opdracht van twintig miljard mislopenDe Russische spoorwegen willen een 800 kilometer lange spoorlijn aan gaan leggen tussen Moskou en Kazan. Deutsche Bahn is in de race om deze klus binnen te halen. Mocht het tot zwaardere sancties komen, dan kan bestuursvoorzitter Rüdiger Grube van Deutsche Bahn wel eens voor niets naar Rusland zijn afgereisd.

VW

De Volkswagen-groep hoort bij de grootste investeerders in de Russische auto-industrie. Volkswagen verkoopt jaarlijks 300.000 auto’s in Rusland, daarvan worden er 188.000 in Rusland gemaakt.
De autofabrikant stak al 1,3 miljard euro in Rusland. Vrijwel hetzelfde bedrag investeert de autobouwer nog tot 2018 in Rusland.

Wintershall

De tussen Rusland en Bulgarije dwars door de Zwarte Zee geplande pijplijn is een megaproject met Duitse deelnemers. Europipe uit Mülheim levert hiervoor 450.000 ton aan buizen. BASF-dochter Wintershall levert oko een bijdrage ana het project. (Bron: Duitslandnieuws)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief