Deurrenovatie Prinses Beatrixsluis na twee jaar klaar

521

Rijkswaterstaat rondt 2 oktober de renovatie van de hefdeuren van de Prinses Beatrixsluis af. De laatst verwijderde deur keert die ochtend terug als reservedeur en wordt opgehangen in de nieuwe berging aan de westelijke oever van het Lekkanaal. Scheepvaart kan onder begeleiding in wisselend eenrichtingsverkeer passeren.

Deurrenovatie Prinses Beatrixsluis na twee jaar klaarRijkswaterstaat begon in september 2011 met het renoveren van alle hefdeuren van de Prinses Beatrixsluis. Volgens een doorschuifsysteem zijn de deuren met tussenpozen van een half jaar om de beurt opgeknapt op een scheepswerf. De laatste hefdeur is in maart van dit jaar uitgehesen en keert nu terug als reservedeur. De deuren kunnen er volgens RWS weer twintig jaar tegen.

Eenrichtingsverkeer
De deur wordt naar verwachting woensdagochtend 2 oktober tussen 8 en 13 uur teruggehangen. De deur komt aan per schip en wordt met een drijvende bok uit het schip gehesen en geplaatst in de deurenbergplaats aan de westoever van het Lekkanaal, een paar honderd meter ten noorden van de Prinses Beatrixsluis. De vorige deurenbergplaats was op de oostoever, maar vooruitlopend op de toekomstige verbreding van het Lekkanaal aan de oostzijde, is al een nieuwe bergplaats aan de westzijde gerealiseerd. Deze wordt hiermee in gebruik genomen.

Versmalling
De vaarweg is tijdens het terugplaatsen versmald door de aanwezigheid van een drijvende bok en ankers. Scheepvaart kan onder begeleiding in wisselend eenrichtingsverkeer passeren. Rijkswaterstaat verwacht geen grote wachttijden.
Bij slechte weersomstandigheden kan het werk worden uitgesteld.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter