Designprijs voor Future Truck

737

UTRECHT – Mercedes-Benz heeft onlangs met de Future Truck 2025 in de categorie concepten/mobiliteit de internationale ‘iF Product Design Award 2015’ gewonnen. Een jury bestaande uit 53 experts uit twintig landen koos dit jaar uit meer dan 4.500 bijdragen de favoriete designs. De prijzen worden op 27 februari in München uitgereikt.

Designprijs voor Future Truck 2025Daimler Trucks introduceerde in juli 2014 de Mercedes-Benz Future Truck 2025 met Highway Pilot die tot 80 km/h autonoom rijdt. ‘Deze truck symboliseert zowel aan de binnen- als aan de buitenkant de grote stap van de klassieke vrachtwagen naar het autonome transportvoertuig van de toekomst – innovatieve vormen en lichttechniek nemen de plaats in van de traditionele truckcabine. Het uitzonderlijke design van het studiemodel Mercedes-Benz Future Truck 2025 combineert op een fascinerende manier functie, efficiency en emotie en is veel meer dan een visie voor de verre toekomst.’

De truck kan over tien jaar in het straatbeeld te zien zijn en veel van zijn technologische componenten zijn volgens Mercedes-Benz nu al beschikbaar en inzetbaar. (Bron: Mercedes-Benz)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief