Dertien Volvo FH’s voor Dailycool

438

WARMENHUIZEN – Dailycool uit het Noord-Hollandse Warmenhuizen heeft onlangs de laatste uit een serie van dertien Volvo FH’s in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor distributie van alle denkbare (dagverse) levensmiddelen binnen Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

schotDailycool is een zelfstandig opererende logistieke dienstverlener met een sterke specialisatie in de geconditioneerde logistiek. Dailycool maakt voor 100% onderdeel uit van de Schot Groep. Tijdigheid, kwaliteit en flexibiliteit zijn voor Dailycool essentieel. De recent aangeschafte serie van dertien FH’s bestaat uit twee Volvo FH 500 LZV-combinaties en elf Volvo FH 420 trekkers.

Toverwoord

‘Ons toverwoord is ‘partnership’, verklaart directeur Ruud Robert van Dailycool. ‘Wij willen samen met onze partners de logistieke processen blijven analyseren en deze continu verbeteren. Wij zijn van mening dat je door een goede samenwerking een hechtere Supply Chain krijgt tussen bijvoorbeeld fabrikant, retailer en logistiek dienstverlener. Alle partijen worden hierdoor sterker wat resulteert in lagere operationele kosten, hogere bezettingsgraden, lagere voorraden en een betrouwbaarder leverpatroon. Deze grondgedachte zoeken wij ook bij onze mobiliteitspartners, zij hebben namelijk grote invloed op het succes van onze onderneming.’

Servicegerichtheid

Dailycool heeft voor aanschaf van de serie Volvo FH-trucks een uitgebreid TCO (Total Cost of Ownership) onderzoek uitgevoerd. Daarnaast was de samenwerking met de dealer een van de belangrijkste redenen om voor Volvo Trucks te kiezen: ‘De extreem goede servicegerichtheid en de hoge mate van professionaliteit van onze Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens was doorslaggevend in onze keuze voor deze serie voertuigen. Dit is moeilijk te kwantificeren in een percentage of een rapportcijfer, maar wordt vooral bepaald door de positieve beleving en ervaring die wij hebben met deze partner’, licht Ruud Robert toe.

Rijeigenschappen

Sinds een aantal weken zijn de nieuwe trucks onderdeel van de Dailycool-vloot. De eerste praktijkervaringen zijn positief. ‘De Volvo FH’s voldoen ruimschoots aan onze verwachtingen. De rijeigenschappen worden erg gewaardeerd door onze chauffeurs en ook technisch zitten de trucks perfect in elkaar. We kunnen wel spreken van een vooruitgang. Daarnaast presteren de trucks ook qua brandstofverbruik uitstekend’, besluit Ruud Robert.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief