Dertien fluisterstille DAF’s voor Franken Transport

468

Dertien fluisterstille DAF’s voor Franken Transport

VENLO – In de serie van dertien nieuwe CF trekkers voor Franken Transport heeft regio manager Andy van Batenburg van Allers Bedrijfswagens feestelijk de 100ste trekker overhandigd aan algemeen directeur Gerry Vinck .

Gelijktijdig met de dertien nieuwe CF trekkers heeft Franken Transport 13 MultiTemps opleggers aangeschaft, welke voorzien zijn van twee tussenschotten, waardoor elke oplegger bestaat uit drie compartimenten. Door vergroting van het bestaande klantenpakket is de vloot van Franken Transport uitgebreid tot meer dan 100 voertuigen, bijna alle van het merk DAF.

Isolatie

Met minder dan 72 dB(A) in de ‘Silent-mode’ kunnen de DAF CF trekkers ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend de levensmiddelen lossen in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden. Bij Gerry Vinck zijn de voertuigen dan ook een opsteker en, met de certificering van Stichting Piek-keur komen de DAF CF trekkers ook in aanmerking voor de MIA en VAMIL regelingen betreffende de bedrijfswinst en de fiscale afschrijving.

De stille oplossing van DAF wordt gerealiseerd door de speciaal ontworpen geluidsisolatie van de versnellingsbak en de Silent-functie in de motorsoftware welke wordt geactiveerd door de Silent-schakelaar op het dashboard, hierdoor wordt het maximale toerental en motorkoppel beperkt, hetgeen resulteert in een lager geluidsniveau (onder de 72 dB(A).

Mild Cruise Control

De 13 DAF CF 400 FT trekkers zijn uitgerust met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor wat een gewichtsvoordeel oplevert van ruim 180 kilogram. De AS Tronic versnellingsbak in combinatie met de nieuwe Mild Cruise Control zorgt daarnaast voor een belangrijke besparing in brandstof. Voor de veiligheid van de medeweggebruikers is er een zij-camerasysteem. De chauffeur beschikt o.a. over een luxe chauffeursstoel, koelkast en veel opbergruimte en de DAF Driver Performance Assistant (DPA).

Mild Cruise Control verhoogt gematigd de snelheid van het voertuig naar het ingestelde niveau, dat draagt bij aan een zuinig verbruik.

Retail en food

Logistiek dienstverlener Franken Transport is gespecialiseerd in transport van levensmiddelen en contractdistributie in de retail/foodsector. Vanuit standplaatsen in onder andere Venlo, Wanssum, Cuijk, Weert, Tiel, Etten-Leur en Nijmegen zijn er dagelijks meer dan 100 vrachtwagens en 170 werknemers actief.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief