Derde Vlaamse Havendag trekt 75.000 bezoekers

829

De Derde Vlaamse Havendag heeft dit weekeinde zo’n 75.000 bezoekers getrokken. Het thema van de Vlaamse Havendag was: ‘Is dit jouw beeld van de haven? Verruim je kijk tijdens de Vlaamse Havendag’.

Derde Vlaamse Havendag trekt 75.000 bezoekersVlaams minister Hilde Crevits liet zich zelf onderdompelen in de boeiende wereld van de havens. Zo opende ze de banenbeurs Draai mee op zee in de haven van Oostende. In het Oceanografisch Meteorologisch Station kreeg ze uitleg van David Dehenauw over hoe het kustweerbericht wordt opgesteld.

In de infotent van de haven van Zeebrugge bezocht de minister de visveiling en de verschillende standen van bedrijven en organisaties, die actief zijn in de haven. Ze besteedde bijzondere aandacht aan de stand met informatie over de LNG-terminal van Zeebrugge.

Aan het Deurganckdok in de haven van Antwerpen ontdekte de minister samen met de leerlingen van het GTI Beveren de spectaculaire vooruitgang in de bouw van de grootste sluis ter wereld.

In de haven van Gent was de minister getuige van een demonstratie van de scheepvaartpolitie en de brandweer van Gent om een slachtoffer uit een wagen te bevrijden die in het water is gereden.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter