Beste Havenidee van Désirée, Marloes, Denise, Tirza, Michelle

485

Denise, Désirée, Tirza, Marloes en Michelle hebben met ‘Reduce Emission by Spark Ignition’, de titel Beste Havenidee 2014 in de wacht gesleept.

Vijf aanstormende zeevrouwen van de opleiding Maritiem Officier aan de Rotterdam Mainport University werkten daarin samen aan een oplossing voor het probleem dat dieselmotoren teveel emissies produceren. De hoofdvraag was hoe een bougie toegepast kan worden in een moderne dieselmotor om zware olie te Denise, Désirée, Tirza, Marloes en Michelle hebben Beste Havenideelaten ontbranden en emissies te reduceren. In het idee van de vijf dames wordt Heavy Fuel Oil (HFO) of Marine Diesel Oil (MDO) ontstoken door middel van bougies en lasers in dieselmotoren. Deze technologische innovatie is te realiseren door een lagere einddruk en temperatuur te creëren waardoor de uitstoof van NOx wordt teruggedrongen.

Jury overtuigen

Tijdens het hbo in de haven TOP event gingen de finalisten voor de laatste maal de strijd met elkaar en probeerden de jury ervan te overtuigen dat zij het béste idee hadden. De jury – bestaande uit Henk de Bruijn (corporate strategy Havenbedrijf Rotterdam), Arjen van Klink (strategie en innovatie Rabobank Rotterdam), Raymond Riemen (havenman van het jaar en CEO Broekman Group), Onno de Jong (Jong Haventalent), Klaas Winters (Partner Deloitte) en Peter Wierenga (hoofdredacteur Nieuwsblad Transport) – koos uiteindelijk voor het team ‘Reduce Emission by Spark Ignition’. (Bron: HBO in de haven)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief