De Zonnebloem doet alsnog aangifte van bierflesincident

914

De Zonnebloem heeft besloten alsnog aangifte te gaan doen tegen ‘Jakhals Erik’ van het programma De Wereld Draait Door. In de uitzending van afgelopen vrijdag werpt Jakhals Erik van grote hoogte een aluminium bierflesje naar een rondvaartboot.

Het is de rondvaartboot van de Zonnebloem die een groep mensen met een lichamelijke beperking vervoert. Het flesje mist op centimeters na het open dak van de rondvaartboot. Directeur Noud van Rooij: ‘Afgelopen zaterdag is de waterpolitie ter plaatse geweest en heeft een proces verbaal opgemaakt van het voorval. Om de zaak verder te kunnen onderzoeken, is een aangifte vereist. Wij zijn het aan onze passagiers verplicht om dit vervolgonderzoek plaats te laten vinden.’

Excuses
Zowel Jakhals Erik als de eindredacteur van het programma DWDD hebben zich zaterdag bij de Zonnebloem gemeld en hun excuses aangeboden. Erik heeft daarbij direct het aanbod gedaan om enkele dagen vrijwilligerswerk te komen doen. De Zonnebloem heeft de excuses aanvaard, maar stelt ook dat het hier gaat om een incident dat grote maatschappelijke impact heeft. Verder vindt de Zonnebloem dat  een programma als DWDD ook een voorbeeldfunctie heeft en er dus voor had kunnen kiezen het incident niet uit te zenden. (Bron: De Zonnebloem)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief