De Winter Logistics neemt Wiell Food & Flower Logistics over

694

Logistiek dienstverlener De Winter Logistics uit Honselersdijk neemt de failliete Limburgse vervoerder Wiell Food & Flower Logistics over. Met ingang van aanstaande zondag 9 februari zet De Winter Logistics de dienstverlening van het bedrijf voort.

Wiell Food & Flower Logistics kwam in 2013 in zwaar weer door de aanhoudende problemen in de wegtransportsector en op 22 januari is het faillissement uitgesproken. Het bedrijf is ontstaan uit een overname van Te Baerts Transport & Logistiek door LOZON Transport & Logistiek. Hierdoor is het oorspronkelijke werkterrein, de groentesector, verbreed met de sierteelt. Het bedrijf is actief op meerdere locaties: Venlo, De Winter Logistics neemt Wiell Food & Flower Logistics overAalsmeer, Eelde, Horst en het Duitse Herongen. Wiell Food & Flower Logistics bedient ongeveer achthonderd klanten. Onder de dienstverlening valt niet alleen het transport, maar ook logistieke diensten zoals ompakken, stickeren en geconditioneerde opslag.

Versterking
Voor De Winter Logistics betekent de overname een belangrijke stap in de versterking van de eigen positie in de strategisch aantrekkelijke Euregio. ‘Het tuinbouwgebied rond Venlo is nu al een belangrijk logistiek draaipunt en de regio zal de komende jaren alleen nog maar interessanter worden’, verduidelijkt directeur Eric de Winter. ‘We zijn er nu al vertegenwoordigd, maar door de integratie met de activiteiten van Wiell Food & Flower Logistics is het fundament onder onze activiteiten in de Euregio verder versterkt.’

De Winter Logistics is onderdeel van de coöperatie Greenport Logistics, het landelijke samenwerkingsverband van een aantal prominente vervoerders in de sierteelt. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in het geconditioneerde vervoer en de logistiek van bloemen en planten, maar heeft ook ervaring in de AGF-sector. Het bedrijf dateert al vanaf 1992.

Integratie van de bedrijven
Alle activiteiten van Wiell Food & Flower Logistics worden geïntegreerd in die van De Winter Logistics. De vestiging van Wiell Food & Flower Logistics in Horst sluit op korte termijn. Vanaf dat moment worden de operationele activiteiten aangestuurd vanuit de locatie op de veiling Rhein-Maas in Herongen. (Bron: De Winter Logistics)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter