De Rooy Transport – Logistiek ondertekent convenant met ILT

960

De Rooy Transport – Logistiek heeft afgelopen vrijdag een convenant ondertekend met Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De ILT sluit convenanten af met organisaties die kunnen aantonen dat zij hun wettelijke verplichtingen naleven. En dat zij snel en deskundig met risico’s om kunnen gaan.

De Rooy Transport - Logistiek ondertekent convenant met ILTVoor De Rooy waren volgens kwaliteitsmanager Peter Hermsen de afgelopen weken hectisch. ‘De voorbereidingen om tot het convenant te komen waren intensief. Het grote voordeel was dat we al een keurmerk van Transport en Logistiek Nederland (TLN) hadden. Onze processen waren in orde. Maar om dit convenant te ondertekenen wilden we een aantal processen nog verder aanscherpen. Daarbij hoorde ook een cultuuromslag. En dat is niet altijd eenvoudig in een bedrijf met bijna honderd medewerkers. Maar een andere werkhouding was noodzakelijk om duurzaamheid en veiligheid te maximaliseren.’

Trots
De verandering van procesbeheer en de cultuuromslag werpen zijn vruchten af. Ook al ging het niet altijd zonder slag of stoot. Directeur Peter de Rooy: ‘Je moet soms offers brengen en dat is niet altijd eenvoudig. Maar we wisten waar we het voor deden. Ik ben dan ook erg trots op iedereen die ervoor heeft gezorgd dat wij het convenant konden tekenen.’

Peter Sierat, algemeen directeur van TLN en inspecteur-generaal van ILT Jenny Thunnissen, prezen het transportbedrijf dat volgens beiden een koploper binnen de transportsector is. Zij feliciteerden de Rooy Transport – Logistiek met het behalen van deze bijzondere mijlpaal. Daarnaast nodigde Jenny Thunnissen het bedrijf uit om haar verhaal met andere transporteurs te delen.

Over De Rooy Transport – Logistiek
De Rooy Transport – Logistiek is een transportbedrijf, gespecialiseerd in de fijnmazige distributie in de Benelux. Het bedrijf heeft een eigen tankstation en een eigen werkplaats. Duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen zijn belangrijke kenmerken van dit familiebedrijf dat gerund wordt door de broers Peter en Ad de Rooy.

Meer nieuws over wegvervoer:
Chinese HNA Group neemt TIP Trailer Services over van GE Capital
Vrachtverkeer Gooi en Vechtstreek moet N201 mijden
Topsector Logistiek lanceert website synchromodaliteit
Dachser gaat samenwerken met Bakker Logistiek
FNV: ‘Brink’s maakt misbruik van komst Geldservice Nederland’