DB Schenker Rail Nederland en STC beginnen e-learningtraject

766

STC gaat voor ruim vijfhonderd medewerkers van DB Schenker Rail Nederland een E-learningtraject verzorgen. Beide partijen hebben hierover vorige week een overeenkomst  getekend.

STC ontwikkelde voor DB Schenker Rail Nederland het E-learningtraject Web Based Training (WBT).  Met behulp van WBT kunnen medewerkers van DB Schenker Rail Nederland op ieder moment van de dag via internet actuele kennis verwerven. Deze kennis DB Schenker Rail Nederland en STC beginnen e-learningtrajectwordt in verschillende modules gedurende het hele jaar interactief aangeboden.

In totaal worden ruim 500 machinisten, wagencontroleurs en binnendienstmedewerkers met behulp van WBT getraind op het gebied van ERTMS, wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscommunicatie.  WBT is een aanvulling op de al bestaande klassikale modules die DB Schenker aanbiedt.

Veiligheid op het spoor

Corné Hulst, algemeen directeur van STC over WBT en de samenwerking met DB Schenker Rail Nederland: ‘Het beleid van DB Schenker Rail Nederland is er op gericht maximaal te investeren in de kwalificaties van hun medewerkers. Wij zijn er trots op dat wij met WBT kunnen bijdragen aan het verder vergroten van het vakmanschap van DB Schenker-medewerkers en de veiligheid op het spoor.’

Intensieve samenwerking

DB Schenker Rail Nederland en de STC-Group werken al langer samen op het gebied van het opleiden van medewerkers. Veel MBO’ers die bij het Scheepvaart en Transport College een opleiding Machinist Railvervoer volgen, lopen stage bij DB Schenker Rail Nederland. (Bron: STC)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief