DB Schenker Rail begint nieuwe dienst van Keulen naar Turkije

710

DB Schenker Rail heeft haar diensten naar Turkije uitgebreid met een dienst van het Duitse Keulen naar het Turkse Cerkezköy. De dienst is opgezet met de Turkse logistieke dienstverlener Ulusoy Logistics.

DB Schenker begint de spoordienst op Cerkezköy in eerste instantie met een frequentie van één keer per week. Aan het einde van het jaar moet dit zijn Ernstige hinder door FNV-acties DB Schenker Railopgelopen tot drie keer per week. De treinen doen vijf tot zes dagen over de reis.

Van weg naar spoor

Ulusoy Logistics heeft veel van haar lading overgeheveld van de weg naar het spoor. Hiervoor gingen de goederen per truck en veerboot van West-Eurpa naar Turkije. Volgens Andreas Schulz is de nieuwe spoordienst de eerste raildienst van DB Schenker die het mogelijk maakt semi-trailers direct naar de eindbestemming te brengen, veertig kilometer buiten Istanbul.

DB Schenker werkt voor de dienst in Oostenrijk samen met Lokomotion en in Turkije met het nationale spoorbedrijf TCDD. In Duitsland, Hongarije, Roemenië en Bulgarije maakt B Schenker gebruik van de eigen railvervoerders in die landen. (Bron: DB Schenker)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief