DB Schenker Logistics zet in op taal

640

TILBURG – Deze week sloten 29 werkgevers in het bijzijn van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag een akkoord over bevordering van taalvaardigheid op de werkvloer. Doel van het taalakkoord is om werkgevers en werknemers te stimuleren zich in te zetten voor taalontwikkeling op de werkvloer.

DB Schenker Logistics zet in op Taal‘Aandacht voor permanent verbeteren en continue persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke facetten in onze bedrijfsvoering’, aldus Paul Boers, director human resources bij DB Schenker Logistics Nederland. ‘Daar hoort een goede taalbeheersing bij. Taal speelt niet alleen een belangrijke rol voor goede communicatie en een prettige werksfeer, maar zeker ook om een veilige werkomgeving en een uitstekende dienstverlening naar onze klanten te kunnen garanderen. Door aandacht te besteden aan taalbeheersing en taalgebruik zien we onze medewerkers groeien. En daar worden zowel het bedrijf als onze medewerkers beter van.’

Aansluiten

Zo’n anderhalf miljoen mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. Ongeveer de helft van hen heeft een baan. De gevolgen op de werkvloer en daarbuiten zijn groot. Taalvaardige medewerkers zijn belangrijk voor goede klantencontacten, dragen bij aan veiligheid op de werkvloer en hebben meer kans om door te groeien. DB Schenker Logistics Nederland roept daarom werkgevers op om zich aan te sluiten bij het Taalakkoord.

DB Schenker

In Nederland is DB Schenker Logistics een van de marktleiders in logistieke dienstverlening. Met ruim 3.000 medewerkers, 22 logistieke centra en kantoren op 18 strategische locaties, biedt DB Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek. (Bron: DB Schenker Logistics)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief