DB Schenker Logistics investeert in jongeren

764

ROTTERDAM – Met de opening van een permanente stand in het Educatief Informatiecentrum Mainport Rotterdam (EIC) op de landtong in Rozenburg zet DB Schenker Logistics Nederland verder in op het investeren in jongeren. Doelstelling is om jongeren kennis te laten maken met de logistieke sector en beroepsmogelijkheden in de logistiek.

Ernstige hinder door FNV-acties DB Schenker Rail‘Wij vinden het belangrijk om jongeren te interesseren voor onze dynamische bedrijfstak’, zegt Paul Boers, director Human Resources. ‘Logistiek biedt zoveel mogelijkheden op allerlei niveaus en in diverse functies. Samen met het EIC kunnen we een grote groep bereiken. Onlangs hebben we ook het Jongerenakkoord van SterkTeam ondertekend. We moeten als bedrijfsleven de handen ineenslaan en de kansen voor jongeren op werk vergroten.’

DB Schenker Logistics Nederland richt zich onder andere met de eigen opleidingsacademy OASE op de ontwikkeling van de kennis en competenties van nieuwe medewerkers. OASE staat voor Opleidingstraject tot Allround Schenker Expediteur.

Blij

Het EIC Mainport Rotterdam biedt leerlingen en studenten van basis- en voortgezet onderwijs tot en met mbo en hbo/wo een compleet havenprogramma aan. Dit bestaat uit een interactieve havenexpositie, lesmaterialen, gastlessen, bedrijfsexcursies en diverse havenprojecten. Op 13 november aanstaande start het McPortEvent dat gericht is op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Ook sluit het EIC aan op initiatieven zoals de Wereldhavendagen, de Maritime Week, de Week van de Proces en Maintenance Techniek en Girlsday.

‘Wij zijn blij dat een bedrijf als DB Schenker Logistics zich op deze manier wil inzetten voor educatie en voorlichting over de logistieke sector’, aldus Mary Dotsch, directeur EIC Mainport Rotterdam. ‘Dit past goed binnen het beleid van het EIC dat als doelstelling heeft om jongeren in contact te brengen met de verschillende sectoren in de Rotterdamse haven en industrie en de vele mogelijkheden om daar te werken. DB Schenker is een van onze partners om dit doel te bereiken.’ (Bron: DB Schenker)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief