DB Schenker Logistics brengt boten naar Amsterdamse HISWA

952

DB Schenker Logistics heeft in de nacht van 27 op 28 februari het transport van zeven vaartuigen naar de Amsterdam RAI verzorgd. Een van de boten was het legendarische schip de ‘Flyer’ van 21 meter lang en met een gewicht van 34 ton. De ‘Flyer’ is het zeiljacht waarmee wijlen Conny van Rietschoten in 1978 zijn eerste Whitbread Round the World Race heeft gewonnen.

Donderdagmiddag werden de boten met speciaal materieel uit de Amstel getild en op diepladers geplaatst. Het verdere transport moest wachten tot in de nachtelijke uren. Na het DB Schenker Logistics brengt boten naar de Amsterdamse HISWApasseren van de laatste tram kon de route worden vrijgemaakt voor het nachtkonvooi. ‘Hiervoor moesten de tramleidingen worden ontkoppeld en de weg worden vrijgemaakt van obstakels om de boten veilig naar de Amsterdam RAI te vervoeren.

Ervaring
DB Schenker Logistics heeft ruime logistieke ervaring bij bootshows zoals Duitsland (Düsseldorf, Hamburg, Friedrichshafen), Groot-Brittannië (Londen), Spanje (Barcelona), Italië (Genua), Monaco en de HISWA in de Amsterdam RAI, waar DB Schenker Logistics Nederland officieel logistiek dienstverlener is.

In Nederland is DB Schenker Logistics een van de marktleiders. Met 2.500 medewerkers, 23 logistieke centra en kantoren op 17 strategische locaties, biedt DB Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek.

HISWA
Op 5 maart 2014 gaat het nieuwe watersportseizoen van start tijdens het grootste watersportevenement van Nederland, de HISWA Amsterdam Boat  Show. Met een indeling in acht werelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. De HISWA vindt plaats van 5 tot en met 9 maart in de Amsterdam RAI. (Bron: DB Schenker)

Volg TotaalTrans op Twitter