DB Schenker investeert in logistiek Centrum in Mechelen

499

MECHELEN – Logistieke dienstverlener Schenker renoveert zijn site in Mechelen (18.000 vierkante meter). Hiermee investeert de Belgische dochter van DB Schenker volgens eigen zeggen in een grotere efficiëntie, verbeterde veiligheid en meer duurzaamheid.

DB Schenker investeert in logistiek Centrum in MechelenEr wordt een nieuwe en ruimere parking aangelegd voor vrachtwagens en opleggers, die 24/7 beveiligd is dankzij nieuwe omheiningen en bewakingscamera’s. Een nieuw en modern kantoorgebouw met drie verdiepingen (1.900 vierkante meter) zal tussen de twee bestaande magazijnen gebouwd worden, wat onder meer zal zorgen voor een vereenvoudigde en efficiënte communicatie bij de medewerkers. Bovendien krijgt de site een modern waterbehandelings- en verwerkingssysteem met ongeveer 4.000 vierkante meter waterdoorlaatbare verharding. De oplevering van de bouwwerken is gepland voor half juni.

Groene logistiek

‘Wij bouwen veel duurzamer dan de huidige normen opleggen’, vertelt Ulrich Pütz, managing director bij Schenker. ‘Als pionier van groene logistiek is DB Schenker zich ervan bewust dat de klanten steeds meer belang hechten aan milieuvriendelijkheid. Veel klanten nemen zelf het initiatief door hun ecologische voetafdruk meetbaar te verkleinen, en als logistieke partner ondersteunen we hen hierbij. Groene terminals vormen een van onze vier kernprojecten om onze ambitieuze doelstelling te bereiken: de CO2-uitstoot van onze logistieke activiteiten tussen 2006 en 2020 met 20 procent te verlagen.’

De site bevindt zich naast de snelweg tussen Antwerpen en Brussel. ‘Dé perfecte locatie om onze klanten in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant te bedienen’, aldus branchemanager Victor Klaase. ‘Dagelijks vertrekken van hieruit 32 internationale groepagetransporten naar alle Europese landen. Voor Mechelen, een van de 720 filialen in 36 landen van het DB Schenker Land Transport-netwerk, is het groepagevervoer  het belangrijkste product uit het uitgebreide aanbod logistieke diensten en wegvervoeractiviteiten. Naast het vervoer van LTL-, FTL-, spoor- en intermodale diensten, biedt Schenker vanuit Mechelen extra diensten aan zoals etikettering, consolidatie van ladingen en een transportband om het lossen en laden van losse verpakkingen voor distributie binnen het Europese netwerk te vereenvoudigen.’ (Bron: DB Schenker)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief