Danser laat bestaand koppelverband op LNG varen

741

Danser gaat het bestaande koppelverband Eiger-Nordwand ombouwen voor het gebruik van LNG. Het is hiermee het eerste containerschip in Nederland dat op vloeibaar gas gaat varen.

Danser laat bestaand koppelverband op LNG varenHet gebruik van LNG biedt volgens Danser grote voordelen op het gebied van duurzaamheid. ‘De CO2 uitstoot neemt met bijna 40% af. De uitstoot van NOx en fijnstof wordt met een afname van 90% vrijwel nihil. Om niet volledig afhankelijk van gas te zijn, wordt gekozen voor een dual-fuelsysteem. Hierdoor kan het schip altijd terugvallen op gasolie. Met de plaatsing van de cryogene tank wordt 6 teu van de totale capaciteit van 348 teu opgeofferd.
Wanneer de benodigde vergunningen binnen zijn wordt begonnen met de ombouw. Dit is naar verwachting februari volgend jaar zijn. Het schip is dan zo’n zes weken uit de vaart voor het plaatsen van de installatie en nieuwe motoren.

Door om te bouwen voor het gebruik van LNG investeert Danser in de belangrijke volgende stap om haar vloot en dienstverlening verder te verduurzamen.