Damco begint distributiecentrum en containeroverslag in Myanmar

520

Logistiek dienstverlener Damco is als eerste buitenlandse logistieke dienstverlener een distributie- en containeroverslagstation in Myanmar begonnen. Het 4.000 vierkante grote terrein is gelegen op vijftien kilometer afstand van de haven van Yangon.

In 2012 werden de sancties tegen Myanmar opgeheven. Damco ziet nu dan ook goede groeimogelijkheden voor het bedrijf in het Damco begint distributiecentrum en containeroverslag in Myanmar land. ‘Het land ligt strategisch tussen China, India en Zuidoost-Azië als de groeimotoren van de wereldwijde economie’, vertelt Kiattichai Pitpreecha, managing director voor Thailand, Maleisië en Myanmar. ‘Dat maakt Myanmar een van de meest interessante opkomende economieën.’

Opkomende economie

Damco kreeg in 2013 een vergunning en opende in dat jaar al een kantoor in Yangon. Het nieuwe logistieke centrum is geschikt voor de import en export van zogenaamde Fast Moving Consumer Goods (FMCG), elektronica, componenten, machines en projectlading. ‘Opkomende economieën hebben altijd al grote belangstelling gehad van Damco. Veel van onze klanten maken hun producten hier of handelen vanuit hier. Nu kunnen we onze klanten dus dezelfde kwaliteit leveren voor lading die met zeeschepen Myanmar verlaat als in andere landen waar we actief zijn.’ (Bron: Damco)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief