DAF XF510 FTP Euro 6 Super Space Cab voor Van Heyningen Transport

757

Blom-DSW heeft onlangs een DAF XF510 FTP Euro 6 Super Space Cab trekker geleverd aan Van Heyningen Transport uit Maassluis. De trekker wordt ingezet voor exceptioneel transport door heel Europa. Er wordt gereden met hoge treingewichten en deze DAF heeft daarvoor een RDW ontheffing voor treingewichten tot 72 ton.

In verband met de hoge treingewichten waar deze trekker mee gaat rijden is er gekozen voor het 6×2 FTP trekkerchassis met een 9-tons vooras en een hefbare 4,4-tons voorloopas. Met deze configuratie wordt een G.V.M. 24.900 kg bereikt. Om het eigen gewicht zo laag mogelijk te houden is er gekozen voor Alcoa Durabright velgen.

Paccar MX-13: 510 pk
De nieuwe trekker wordt aangedreven door de sterkste motor van DAF, de Paccar MX-13 met 510 pk. Deze motor is gekoppeld aan een AS-Tronic 12-versnellingsbak. Ook is gekozen voor een ZF intarder voor extra remvermogen om met de hoge treingewichten veilig te kunnen afdalen.

DAF XF510 FTP Euro 6 Super Space Cab voor Van Heyningen TransportOm alle soorten opleggers aan te kunnen koppelen is de DAF uitgerust met schuifschotel. De XF is tevens voorzien van een zware versnellingsbak PTO om kranen gemonteerd op de oplegger aan te kunnen drijven.

De opbouw
In de cabine zijn onder andere een luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, een Xtra comfort onderbed en een koellade te vinden. Blom-DSW voorzag de auto verder van een Parrot carkit, een kluisje, MiniCool compact standairco en een telefoonoplader. De DAF is tevens uitgerust met een aslastbewakingssysteem, waarmee de chauffeur op het dashboard de actuele aslasten van zowel de trekker als de oplegger kan aflezen.
Om de DAF geheel naar wens van Van Heyningen af te leveren werden de volgende zaken opgebouwd: extra flexibele luchtslangen, 12, 24 en 220V contactdoos, NATO stekkerdoos, drie toplampjes, twee zwaailampen en vijf werklampen.

Aluminium cominatie tanks
Ook is de XF voorzien van aan de rechterzijde een aluminium tank van ca 250 liter en links een aluminium combinatie uit een geheel, van een brandstoftank van ca 470 liter, een hydrauliektank van ca 225 liter en een kist van ca 150 liter. Aan beide zijden is er een scharnierbare verlenging geplaatst voor de voorloopas voor een strak en aerodynamisch geheel.
Daarnaast is de auto in de spuiterij in Honselersdijk geheel in de bedrijfskleuren van Van Heyningen gespoten en is er een speciale aluminium zonnekap gemonteerd met twee stadslichten en vier verstralers.

Van Heyningen Transport
Van Heyningen Transport bestaat sinds 1989. Het bedrijf is begonnen met het vervoer van PVC voor de tuinbouw met een DAF 1300. Door groei en mechanisatie van de kassenbouw kwamen hier snel machinetransport en kassenbouwmaterialen bij. De laatste 10 jaar heeft de groei zich verder ontwikkeld, door mond-tot-mondreclame en bekendheid van het bedrijf in het Westland en omstreken. Van Heyningen Transport houdt zich bezig met het vervoer van machines, PVC, Speciaal Transport, bouwmaterialen en haspels. (Bron: Blom-DSW)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief