DAF XF met FTN configuratie voor Jan van den Berg

437

DELFT – BLOM-DSW heeft de sleutels van de eerste DAF met FTN configuratie in Nederland overhandigd aan Jan van den Berg Transport uit Delft. De DAF XF met FTN configuratie beschikt over een gestuurde naloopas. De FTN trekker is speciaal gebouwd voor toepassingen waarbij maximale wendbaarheid moet worden gecombineerd met een hoog nuttig laadvermogen.

DAF XF met FTN configuratie voor Jan van den BergDoordat er een zware HIAB laadkraan achter de cabine is opgebouwd en de trekker veelal kort moet kunnen manoeuvreren is de FTN configuratie de meest optimale keuze gebleken. Naast een korte draaicirkel is de aslastverdeling van de combinatie optimaal. Er is tevens een schuifschotel gemonteerd om er voor te zorgen dat de trekker kan worden ingezet met alle soorten opleggers.

PACCAR MX-13

Om de DAF trekker te voorzien van voldoende vermogen, maar toch een gunstig brandstofverbruik te behouden, is er gekozen voor de PACCAR MX-13 motor met 410 pk. De motor is gekoppeld aan een AS-Tronic 12 versnellingsbak met Fast Shift, EcoRoll en Hill Start Aid.

De ruime Space Cab cabine is voorzien van een aantal opties om het leven aan boord nog comfortabeler te maken voor de chauffeurs. Zo is de truck uitgerust met een luchtgeveerde stoel met stoelverwarming, extra gordijnen, koellade en lucht-lucht standverwarming.

Jan van den Berg

Het bedrijf Jan van den Berg Transport uit Delft heeft een historie van ruim honderd jaar en beschikt over circa vijftig vrachtwagens, waarvan het merendeel van het merk DAF. Er zijn vijftig chauffeurs in dienst, van wie een groot aantal al lange tijd, aangevuld met drie man op kantoor die actief zijn met orderinvoer, planning en controle van de orders.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief