DAF voor fokbedrijf Peters van Dijk

823

ODILIAPEEL – Veilig, compact en uiterst wendbaar met een laag eigen gewicht, was het uitgangspunt bij de aanschaf van de nieuwe DAF CF 290 FA bakwagen voor Mark en Mariëlle van Dijk van het varkens fokbedrijf van Peters van Dijk. Andy van Batenburg, verkoopadviseur bij Allers bedrijfswagens overhandigde onlangs de sleutels van de nieuwe DAF CF Euro 6.

DAF voor fokbedrijf Peters van DijkFokbedrijf Peters van Dijk fokt sinds 1973 zeugen. Met eigen transport worden de fokgelten door Mark naar de klant gebracht, waardoor er een persoonlijk contact is en Mark direct kan zien, hoe de gelten van de wagen komen, wat de afnemer ervan vindt en hoe ze worden opgevangen. De wagen wordt alleen voor eigen geltentransport gebruikt en komt vanzelfsprekend nooit bij de slachterij en wordt in eigen gecertificeerde wasplaats gereinigd.

De DAF

De DAF CF 290 FA bakwagen met dagcabine is uitgerust met de zuinige 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, welke een onderhoudsinterval heeft van 125.000 km en daarmee een maximale voertuigbeschikbaarheid waarborgt. De CF heeft een handgeschakelde versnellingsbak, sterke gegalvaniseerde stalen bumper met koplampen voorzien van halogeenverlichting en Day Time Running Lights voor uitstekende zichtbaarheid. De energie-absorberende cabineophanging met de versterkte cabinestructuur met voorgeprogrammeerde kreukelzone vóór en achter, dragen belangrijk bij aan de veiligheid. De CF heeft een gemakkelijke in- en uitstap en een praktische lage cabinevloer van slechts 1,18 meter, een groot glasoppervlak, en spiegels, welke een perfect overzicht geven. Een luxe Air chauffeursstoel, veel opbergvakken, een royaal aflegvak op de middenconsole met praktische fles- of bekerhouders. De CF is uitgevoerd met een zware 150 ampère dynamo voor het aansturen van de ventilatoren in de gesloten opbouw, geleverd door Van Berdex uit Wanroy. (Bron: DAF)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief