DAF opent vestiging in Istanbul

473

DAF Trucks opent een eigen verkoop- en marketingvestiging in Istanbul openen om haar marktpositie in Turkije verder te verstevigen. De nieuwe vestiging – DAF Trucks Turkey Otomotiv Ticaret Limited Şirketi – is 1 december.

DAF opent vestiging in IstanbulTurkije is één van de snelst groeiende bedrijfswagenmarkten buiten de EU. Naar verwachting zal het marktvolume volgend jaar stijgen naar 42.000 zware trucks, vergeleken met 30.000 in 2012. Die stijging is vooral te danken aan de invoering van de Euro 6 emissiewetgeving in januari 2016.

Zes procent

Vorig jaar werden in Turkije zo’n 700 DAF trucks geregistreerd, goed voor een marktaandeel van 2,2 % in het zware segment. Doelstelling voor de middellange termijn is een marktaandeel van ten minste 6%. Om deze doelstelling te ondersteunen, streeft DAF ernaar binnen twee jaar het netwerk van verkoopdealers te verdubbelen van zes naar twaalf en het aantal servicepunten van vijftien naar achttien. ‘Turkije is een volwassen markt die een eigen DAF marketing- en verkooporganisatie rechtvaardigt’, aldus Gregor van der Mark, managing director van DAF Trucks Turkey Otomotiv Ticaret Limited Şirketi. ‘We bedanken distributeur Tirsan voor het vestigen van het merk DAF in Turkije over de afgelopen 19 jaar.’ (Bron: DAF)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief