DAF introduceert zuinige LF Aerobody

460

DAF introduceert de LF Aerobody, een 12 tons distributietruck, die ‘af fabriek’ geleverd wordt met aerodynamische PACCAR-opbouw. In combinatie met het spoiler- en fenderpakket kan daarmee volgens DAF een grote besparing in brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden gehaald.

Met het oog op een optimale stroomlijn, loopt de daklijn van de opbouw van de DAF LF Aerobody aan de voorzijde iets op en zijn de hoeken afgerond. Aan de achterzijde DAF introduceert zuinige LF Aerobodyloopt het dak van de opbouw in het midden lichtelijk af, eveneens voor een gunstige aerodynamica. Om diezelfde reden wordt standaard een speciaal ontwikkeld pakket fenders en spoilers geleverd, waardoor cabine en opbouw vloeiend op elkaar aansluiten.

Dankzij de aerodynamische optimalisaties zijn binnen het distributievervoer brandstofbesparingen tot ruim 4% mogelijk en even grote reducties in CO2-uitstoot. Bij een kruissnelheid van 85 km/u kan de nieuwe Euro 6 LF Aerobody tot 8% zuiniger zijn vergeleken met een voertuig met conventionele opbouw.

16 of 17 Europallets
De LF Aerobody wordt geproduceerd bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië, compleet met PACCAR-opbouw. Die is leverbaar met  inwendige lengtes van 6,75 en 7,05 meter, geschikt voor het vervoer van zestien of zeventien Europallets. Standaard is een laadklep met 1.500 kg hefvermogen en voor extra gebruiksgemak is de LF Aerobody optioneel leverbaar met een zijdeur aan de rechterzijde van de opbouw.

De LF Aerobody is leverbaar met een reeks aan zuinige Euro 6-motoren: de 4,5 liter viercilinder PACCAR PX-5-motor en de 6,7 liter zescilinder PACCAR PX-7-motor met vermogens tussen de 112kW/152 pk en 186kW/253 pk. (Bron: DAF)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter