DAF introduceert ‘off road’ Euro 6 CF Construction

749

DAF introduceert 'off road' Euro 6 CF ConstructionSpeciaal voor toepassingen binnen het bouwtransport waarbij regelmatig ‘off road’ gereden wordt, introduceert DAF de nieuwe CF Euro 6 Construction. Die onderscheidt zich door een grote oploophoek en hoge bodemvrijheid. De stoere uitstraling van de CF zet DAF ook voort in de LF Construction.

De Construction-modellen hebben een zwarte grille met grote louvres en een nieuw ontwikkelde bumper van gegalvaniseerd staal. De glazen van de koplampen zijn van onbreekbaar Lexan en onder de bumper zit standaard een 3 millimeter-dikke stalen plaat ter bescherming van de radiator. Deze beschermingsplaat kan een last van 4 ton weerstaan en het onderste gedeelte laat zich uitklappen tot ruime opstap.

De bumper van de nieuwe DAF CF Construction is leverbaar met geïntegreerde mistlampen en ‘cornering lights’ en bestaat uit drie delen, die afzonderlijk te vervangen zijn. De bumper is hoog opgehangen, waardoor een oploophoek van 25 graden ontstaat. In combinatie met een bodemvrijheid van 40 centimeter leidt dit volgens DAF tot goede eigenschappen op onverharde wegen.

Optimaal gebruiksgemak
Ook een hoog chauffeurscomfort en maximale gebruiksvriendelijkheid waren belangrijke eisen die DAF stelde bij de ontwikkeling van de nieuwe CF Construction. Aan de zijkant van de cabine is als optie een praktische opstap leverbaar, zodat de chauffeur gemakkelijk in de laadbak kan kijken. Brede opstaptreden zorgen voor een gemakkelijke en veilige in- en uitstap. De DAF introduceert 'off road' Euro 6 CF Constructionuitvoeringen met 12,9 liter PACCAR MX-13-motor beschikken over drie opstaptreden; bij de versies met 10,8 liter PACCAR MX-11-motor zijn dat er standaard twee. Een derde, onderste opstaptrede is daarbij als optie leverbaar en wordt flexibel opgehangen.

In het dashboard zit een geïntegreerde Driver Performance Assistant. Ook is het stuurwiel met geïntegreerde bedieningselementen standaard op de nieuwe bouwvoertuigen.

Dubbel aangedreven tandem
De nieuwe DAF CF Construction wordt geleverd als drie-assige 6 x 4 bakwagen met 8 of 9 tons vooras en 19, 21 of 26 tons tandem. Als drie-assige 6×4 trekker is de CF Construction geschikt voor inzet binnen het speciaal transport of voor het vervoer van bomen of heipalen.

De 8 x 4 bakwagen-variant is de ideale basis voor een kipper of betonmixer. Met twee gestuurde 7,5, 8 dan wel 9 tons voorassen, in combinatie met een 19, 21 of 26 tons tandem, biedt deze een hoog technisch GVW van 32 tot zo’n 44 ton.

PACCAR-motoren
Voor de aandrijving tekenen de 12,9 liter PACCAR MX-13-motor met vermogens van 303 kW (410 pk) tot 375 kW (510 pk) en de nieuwe 10,8 liter PACCAR MX-11-motor met vermogens van 210 kW (290 pk) tot 320 kW (440 pk). Het brandstofverbruik van de PACCAR MX-11-motor ligt gemiddeld nog eens tot 3% lager dan dat van de efficiënte 12,9 liter PACCAR MX-13-motor, terwijl het ruim 180 kilogram lagere gewicht zorgt voor een nog hoger laadvermogen.

DAF start de levering van de nieuwe LF Construction en CF Construction vanaf begin volgend jaar.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter