DAF bakwagens en trekkers voor Van Duijn en Zonen

2086

EINDHOVEN – Logistiek dienstverlener Transportbedrijf Van Duijn en Zonen heeft onlangs vier DAF XF Euro 6 bakwagens en vijf trekkers uit een serie van totaal 24 voertuigen in gebruik genomen. De sleutels werden overhandigd aan de heren Marcel en Elco van Duijn door Kees Zwinkels, accountmanager DAF bij BLOM-DSW.

DAF bakwagens en trekkers voor Van Duijn en ZonenDe order van 24 Euro 6 voertuigen bestaat uit 20 trekkers van het type DAF XF460 FT 4×2 en vier DAF XF460 FAR 6×2 bakwagens aangedreven door de krachtige 12,9 liter PACCAR MX-13 motor met 460 pk. De DAF MX Engine Brake, met een remvermogen van 370 kW bij 2.100 omw./min., zorgt voor veilig afdalen in heuvelachtige gebieden met een hogere gemiddelde snelheid. De DAF XF trekkers zijn uitgerust met de AS-Tronic 12-versnellingsbak, de vier bakwagens zijn voorzien van een handgeschakelde 12-versnellingsbak.

Super Space Cab cabine

De chauffeurs van de nieuwe trucks krijgen een comfortabel onderkomen in de Super Space Cab cabine. Om de chauffeurs een prettige werkplek te bieden zijn de DAF’s voorzien van onder andere een Super Air chauffeursstoel, een Xtra Comfort matras op het onderbed, een 42 liter koellade, standverwarming en automatische temperatuurregeling. De nieuwe voertuigen zijn tevens uitgerust met het Driver Performance Assistant (DPA). Dit systeem motiveert de chauffeur om nog zuiniger te rijden met zijn truck.

Veiligheidssystemen

De DAF trekkers zijn uitgerust met een scala aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder het Adaptive Cruise Control (ACC), Forward Collision Warning (FCW), Advanced Emergency Braking System (AEBS) en Predictive Cruise Control (PCC). Deze slimme systemen zorgen er voor dat de chauffeur van de truck te allen tijde wordt gewaarschuwd bij gevaarlijke situaties. Daarnaast zorgen de genoemde systemen er voor dat de vrachtwagen een nog lager verbruik heeft door te anticiperen op de rij-omstandigheden.

Van Duijn en Zonen

Met gemotiveerde medewerkers transporteert Van Duijn groenten en fruit, bloemen, vlees en vis naar de Benelux, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland, of het nu gaat om één pallet of om en complete vracht. Het wagenpark van 145 eenheden is uitgerust met de modernste koelinstallaties en registratiesystemen, die er voor zorgen dat de producten onder optimale condities in de koeltrailers worden vervoerd en afgeleverd. Niet alleen in het geconditioneerde transport is Van Duijn een belangrijke speler. Maar ook bieden zij, met een compleet pakket aan logistieke diensten en just-in-time leveringen vanuit de vestigingen in De Lier, Hansweert en Bleiswijk, klantspecifieke op- en overslagfaciliteit van ruim 18.000 pallets, 24/7-service en de mogelijkheid tot sealen, stickeren en palletiseren. Van Duijn Transport en Van Duijn Coldstore zijn  HACCP, AEO en VWA gecertificeerd. (Bron: DAF)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief