DAF assembleert 2.000ste CF85-truck in Taiwan

479

Bij Formosa Automobile Sales Corporation (FASC) in Taiwan is de 2.000ste lokaal geassembleerde DAF CF85-truck van de band gekomen. DAF is sinds 2006 actief in Taiwan en is er marktleider onder de Europese merken.

De Formosa Automobile Sales Corporation is in Taiwan verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van DAF trucks en neemt ook de lokale assemblage voor haar rekening. ‘Met ruim 700 afgeleverde voertuigen in 2013 is DAF met een marktaandeel van 31,8% in de zware klasse, marktleider onder de Europese merken’, aldus Seiko Chen – Chairman FASC.

DAF assembleert 2.000ste CF85-truck in TaiwanGroeimarkt
Met de snel groeiende Taiwanese truckmarkt neemt ook de belangstelling voor West-Europese trucks toe. In 2014 worden er daarvan naar verwachting ruim 2.500 geregistreerd in het zware segment (+50 ton), tegenover 800 voertuigen in 2010.
DAF levert op de Taiwanese markt twee- en drie-assige CF85-trekkers en bakwagens.

Naast de CF assembleert FASC sinds 2013 ook twee uitvoeringen van de LF-distributietruck: de LF45 in 12 tons-uitvoering en de 17 tons versie van de LF55. ‘Daarvan registreren we er dit jaar in totaal zo’n 200 registreren. De LF komt ook in Taiwan met zijn kleine draaicirkel, uitstekende manoeuvreerbaarheid en lage eigengewicht uitstekend tot zijn recht in de stadsdistributie en regionale transporten.’

Trots
Per week worden bij FASC gemiddeld 15 CF-trucks geassembleerd met behulp van zogeheten ‘SKD’-pakketten (‘Semi Knocked Down’), die vanuit DAF Trucks in Eindhoven (Nederland) en Leyland (Groot-Brittannië) naar Taipei worden verscheept. Assemblagemedewerkers van FASC zijn opgeleid door DAF.

‘Met de assemblage van de 2.000ste CF-truck voegen we een nieuwe mijlpaal toe aan de samenwerking met FASC en daar zijn we trots op’, aldus Michiel Kuijs, managing director Sales Operations van DAF Trucks. ‘FASC is een toonaangevende en professionele partner die – samen met een professionele netwerk van 22 sales- en servicedealers – vastberaden is de marktpositie van DAF in Taiwan verder te versterken.’ (Bron: DAF Trucks)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter