Dachser vergroot aandeel in Finse Oy Waco Logistics

723

Dachser heeft zijn aandeel in Oy Waco Logistics Finland vergroot. In 2012 genereerde het bedrijf met 54 medewerkers een omzet van bijna 24 miljoen euro.

Het hoofdkantoor van de Finse lucht- en zeevrachtexpediteur is gevestigd in Vantaa, niet ver van de hoofdstad Helsinki. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Lahti, Oulo, Tempere en Vaasa, waarmee het hele ´land van duizend meren´ is gedekt.

Dachser vergroot aandeel in Finse Oy Waco LogisticsWaco Finland werd in 1996 opgericht door leden van World Air Cargo Organisation (WACO) en drie Finse aandeelhouders. Na de overname is naast Dachser het Japanse logistiek bedrijf Nishitetsu Railroad (NNR) de enige aandeelhouder. Dachser Air & Sea Logistics en NNR werken al tientallen jaren samen en zijn samen ook actief in nog twee andere joint ventures in Europa, in Duitsland en Hongarije.

Dachser netwerk
‘Finland is een aantrekkelijke markt voor lucht- en zeevracht. Daarom vergroten wij doelbewust onze betrokkenheid in deze regio’, verklaart Thomas Reuter, managing director van Dachser Air & Sea Logistics. ‘Voor zowel onze klanten als onze medewerkers leggen we de nadruk op stabiliteit en continuïteit, en dus blijft Waco Finland lid van de World Air Cargo Organisation. Daarnaast gaat het bedrijf in de toekomst nauwer samenwerken met het Dachser-netwerk, zodat we klanten in Finland het hele lucht- en zeevracht dienstenportfolio aan kunnen bieden.’

Over Dachser
De internationaal actieve logistieke dienstverlener Dachser genereerde in 2012 een omzet van 4,41 miljard euro en behandelde 49,8 miljoen zendingen met een gewicht van 37,5 miljoen ton. Eind 2012 telde Dachser 21.650 werknemers verdeeld over 347 vestigingen over de hele wereld.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter