Dachser veertig jaar

691

ZEVENAAR – Logistiek dienstverlener Dachser Netherlands viert deze week zijn 40-jarig jubileum. Een flinke mijlpaal voor het bedrijf dat ooit met drie medewerkers begon vanuit een kleine vestiging in het Gelderse Zevenaar. Nu heeft Dachser vijf vestigingen met ruim 400 medewerkers in Nederland.

Dachser opent logistieke terminal in GöteborgIn 1974 werd op het hoofdkantoor van Dachser in het Zuid-Duitse Kempten besloten om in Nederland een vestiging te starten. Dachser  werkte tot die tijd met logistieke partners in Nederland maar merkte dat een eigen vestiging waarschijnlijk meer mogelijkheden kon bieden, vooral in het transport naar en vanuit Engeland. Het was dan ook een logische stap om de Nederlandse vestiging als springplank te laten fungeren voor een efficiëntere verbinding tussen Duitsland en Engeland.

Zevenaar

De officiële oprichting volgde op 10 februari 1975. Drie medewerkers namen hun intrek in een klein kantoor met ca. 400 m² magazijnruimte aan de Einsteinstraat in Zevenaar. De locatie Zevenaar was een gerichte keuze vanwege de ligging nabij de Duits-Nederlandse grens. Door een stevige groei van activiteiten verhuisde Dachser binnen Zevenaar al snel naar een groter pand en deze locatie breidde zich in de loop der jaren fors uit.

In 2007 werd de omvang van de activiteiten zo groot dat een tweede vestiging nodig bleek te zijn. Een nieuwe locatie in Waddinxveen werd in gebruik genomen en bood uitkomst. De groei zette daarna door en ook de vestiging in Zevenaar verhuisde in 2012 naar een nieuwe locatie op bedrijventerrein 7Poort. Inmiddels bedient Dachser in Nederland haar klanten vanaf vijf vestigingen en draait het transport al lang niet meer alleen om Engeland. Vanuit Nederland zijn er ongeveer honderd vertrekken per dag naar heel Europa. Duitsland is de grootste markt, gevolgd door Scandinavië, Frankrijk, Iberië en het Verenigd Koninkrijk.

Toekomst

Aat van der Meer, managing director Dachser Netherlands, staat sinds 2006 aan het roer en blikt terug op een aantal sterke jaren, maar kijkt nog liever naar de mogelijkheden voor de toekomst. ‘Zo focussen we ons nu op een meer intensievere samenwerking tussen lucht-, zee- en landtransport. Door deze verschillende divisies krachtiger te koppelen ontstaat er een win-winsituatie. Wij maken een efficiencyslag in onze processen en voor de klant is de communicatie eenvoudiger omdat hij of zij slechts te maken heeft met één contactpersoon.’

Ook blijkt de in 2013 gerealiseerde uitbreiding van de locatie Waddinxveen een juiste beslissing te zijn geweest. De aanbouw van het warehouse is vrijwel volledig gevuld met nieuwe projecten. ‘We beginnen door deze beweging nu toch serieus na te denken over een verdere uitbreiding van onze warehouse activiteiten in zowel regio Waddinxveen als Zevenaar. Het zijn duidelijke signalen dat de logistiek dienstverlener zich blijft ontwikkelen en op weg is naar nog veel meer mijlpalen.’ (Bron: Dachser)

Meer nieuws over Dachser:
Dachser Willebroek verhuist naar nieuwe locatie
Dachser brengt land-, lucht- en zeetransport onder één dak
Dachser investeert in Azië

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief