Dachser opent nieuwe vestigingen in regio Parijs

867

KEMPTEN – Met nieuwe vestigingen in Wissous en Pantin herpositioneert Dachser zich in de regio van Parijs. Parijs Wissous, gevestigd nabij de internationale luchthaven Paris-Orly, dient als overslagplaats voor industriële goederen. De nieuwe site Pantin, ten noordoosten van de Franse hoofdstad, is verantwoordelijk voor leveringen naar de binnenstad van Parijs.

Dachser opent nieuwe vestigingen in de regio van Parijs‘Met onze nieuwe locaties Wissous en Pantin integreren we de regio van Parijs perfect in ons Europa-dekkende netwerk en plaatsen we ons tegelijkertijd in een uitstekende strategische positie voor stadsdistributie’, vertelt Michael Schilling, COO Road Logistics bij Dachser. Dachser is in de regio al aanwezig met vestigingen in Cergy-Pontoise, Villeparisis en Vemars aan de rand van de Franse hoofdstad. Daarnaast zijn er drie warehouses en een filiaal van de divisie Air & Sea Logistics op de luchthaven van Paris-Charles de Gaulle.

Toegangspoort

Parijs Wissous heeft sinds juni een 7.000 vierkante meter tellende overslaghal met 70 poorten en daarnaast een kantoor van 1.500 vierkante meter. De terminal is met zo´n 100 medewerkers gelegen in de nabijheid van meerdere verkeersassen in de zuidelijke richting en de ring van Parijs. Dagelijks gaat ongeveer 170 ton aan goederen vanuit Wissous het Dachser-netwerk in. De verwachting is dat op middellange termijn het volume zal stijgen tot 280 ton, met een sterke focus op exportgoederen. Het nieuwe kantoor vervangt de voormalige locatie in Vitry-sur-Seine, die zijn maximale capaciteit had bereikt.

Klaar voor de toekomst

De nieuwe vestiging in Pantin ligt in de directe omgeving van de snelweg ´Boulevard Périphérique´. De vestiging heeft nu een overslaghal van 5.800 vierkante meter en 39 docks, en een kantoorruimte van 542 vierkante meter. De nieuwe locatie neemt de volledige levering aan de Parijse binnenstad over en vervangt de voormalige Parijse vestigingen Aulnay/Unic en Sentier. In Pantin zijn 45 mensen werkzaam.

Dachser is in Frankrijk aanwezig met 72 vestigingen en 3.000 medewerkers. In 2014 behaalde Dachser France een omzet van 793 miljoen euro.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief